%

🎁✨Darmowy prezent z magnezem przy zamówieniach powyżej 85 PLN z kodem BTS-MAG

732 084 080

Bezpłatne doradztwo


Surowe ciasto jesienne – przepis


Przygotowujesz imprezę na Haloween?


W tym tygodniu przygotowaliśmy dla Ciebie 3 wegańskie przepisy na Halloween, które będą świetnym sposobem na urozmaicenie tego święta. Niezależnie od tego, czy jest to napój, deser czy przekąska, każdy z przepisów jest pełen jesiennych składników, takich jak dynia, kasztany i jabłka.


Na pewno znajdziesz pomysł na pyszny i zdrowy deser.


Zacznijmy od przygotowania pierwszego…






KAKAO W PROSZKU





Bio kakao w proszku

jest świeże i ekologiczne z najwyższej jakości całych ziaren kakaowych.



Zawierają magnez i żelazo, które pomagają zmniejszyć zmęczenie i znużenie, a cynk chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i pomaga w utrzymaniu zdrowych włosów, paznokci i skóry. Za dobry wpływ na układ odpornościowy odpowiadają mangan, miedź i witamina C. Są bogatym źródłem antyoksydantów, których jest ich nawet więcej niż w zielonej herbacie.




Kakao w proszku



można dodawać do gorących lub zimnych napojów, jogurtów, koktajli i surowych deserów.





CHIPSY KOKOSOWE




Dla wszystkich miłośników kokosa, którzy chcą w pyszny sposób zadbać o swoje zdrowie w podróży lub w domu.





Chipsy kokosowe



są bogatym źródłem błonnika pokarmowego i minerałów. Zawierają żelazo, magnez, miedź, mangan i kwas pantotenowy.



Wspaniała alternatywa dla niezdrowych przekąsek, którą pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli! Nie zawiera wzmacniaczy smaku, substancji słodzących ani konserwantów.







NAPÓJ RYŻOWY







Bio napój ryżowy



jest znacznie zdrowszym i coraz popularniejszym substytutem mleka krowiego. Świetnie sprawdzi się u osób, które mają problemy z nietolerancją laktozy i różnymi alergiami.


Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych i nie zawierają dodatku cukru. Przygotowanie i przechowywanie jest bardzo łatwe. Z 250 g możemy przygotować nawet 2,5 litra napoju.



Możesz go użyć do porannych płatków śniadaniowych, zdrowych koktajli, deserów, kawy i wielu innych pysznych posiłków! Możesz również bez obaw podawać go swoim dzieciom.


Surow


e ciasto


jesienn


e



Wegańskie surowe ciasto z zaledwie kilku składników, które na pewno masz w swojej spiżarni. Zarówno dorośli, jak i dzieci będą zachwyceni tym deserem. I do tego nie zawiera dodatku cukru!



Składniki



Wstępne przygotowanie

Daktyle bez pestek należy namoczyć w wodzie przynajmniej przez 2h. Im dłużej je namaczamy, tym łatwiej będzie je zmielić.


Sposób przygotowania


  1. warstwa

    – odcedź namoczone daktyle i wymieszaj je w mikserze. Dodaj 2 łyżki oleju kokosowego. Następnie do miksera ze zmiksowanymi daktylami dodaj 3 łyżki chipsów kokosowych lub wiórków kokosowych, 1 łyżkę kakao w proszku i dla boskiego waniliowego aromatu 1 łyżkę napoju ryżowego o smaku kakaowo-waniliowym. Wymieszaj wszystko razem w blenderze, aż uzyskasz gładką masę.

  2. warstwa

    – w blenderze wymieszaj krem migdałowy (jogurt roślinny), łyżeczkę napoju ryżowego o smaku kakaowo-waniliowym i dodaj kokos, Mieszaj, aż masa stanie się gęsta.

Opcjonalnie możesz na wierzch ciasta dodać owoce (truskawki, jagody, maliny, granat).


Smacznego!

Znajdź swoją własną formułę
dopasowaną do potrzeb Twojego organizmu!

Szukaj według kategorii