Zdrowe ciasteczka z matchą
     
    
     
      SKŁADNIKI
     
    
- 1 szklanka (250g) mąki gryczanej
- pół szklanki (125g) zmielonych migdałów
- 
      1 łyżeczka
 
 
 napoju Matcha Chai Latte
 
 
- 
      pół szklanki
 
 
 słodzika Erytrytol
 
 
- 
      szczypta
 
 
 soli himalajskiej
 
 
- pół opakowania proszku do pieczenia
     
      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
     
    
Wymieszaj razem suche składniki i dodaj 1/3 szklanki oliwy z oliwek. Wszystko ponownie wymieszaj i, jeśli to konieczne, dla uzyskania gładkiej masy dodaj pół szklanki wody. Za pomocą łyżki stołowej równomiernie rozprowadź masę na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C – 200°C przez około 15 minut. W razie potrzeby posyp cukrem pudrem.

