Dlaczego my?

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów

Bezpłatne doradztwo

Halloweenowe chrupiące duszki



Lekkie, ale chrupiące duszki są bardzo proste w przygotowaniu, a dzięki swojemu niepowtarzalnemu kształtowi wyczarują w Twojej kuchni prawdziwie Halloweenowy klimat!


Wypróbuj poniższy przepis i zachwyć swoich bliskich wspaniałymi smakołykami, którymi możesz delektować się bez wyrzutów sumienia.



SKŁADNIKI




Do posmarowania ciastek:



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przesiej mąkę z tapioki i mąkę migdałową, a następnie odstaw je na bok.
  2. Olej kokosowy, syrop z agawy, cukier kokosowy i ekstrakt waniliowy ubijaj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Do masy stopniowo (łyżkami) dodaj przesianą mąkę, jednocześnie mieszając.
  4. Po uzyskaniu jednolitego ciasta, ugnieć je rękoma i zawiń w folię spożywczą. Włóż je do lodówki na 30-45 minut.
  5. Rozgrzej piekarnik do 180°C i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia
  6. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je, tak aby miało kilka milimetrów grubości.
  7. Uformuj ciasteczka za pomocą foremek i ułóż je na blasze do pieczenia.
  8. Opcjonalnie: przed pieczeniem cienko posmaruj ciasteczka olejem kokosowym.
  9. Piecz je 10 minut, aż brzegi lekko się przyrumienią.
  10. Po upieczeniu ciasteczek poczekaj, aż całkowicie ostygną.
  11. Po ostygnięciu, obtocz je w cukrze pudrze i strząśnij jego nadmiar.




PORADY

  • Ciasteczka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca. Możesz je również zamrozić i odmrozić wtedy, kiedy będziesz ich potrzebować.
  • Ciasteczka również świetnie smakują w wersji „Linzer Augen”. Jedną stronę ciastka posmaruj dżemem morelowym Nature’s Finest i przykryj je drugim ciastkiem.
  • Olej kokosowy doda ciastkom połysku, ale można go też całkowicie pominąć.
  • W wersji wegańskiej użyj oleju wegańskiego.
  • Możesz również częściowo lub całkowicie zastąpić zwykłą mąkę mąką z tapioki, mąką typu konjak lub skrobią jadalną.

Znajdź swoją własną formułę
dopasowaną do potrzeb Twojego organizmu!

Szukaj według kategorii