Dlaczego my?

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów

Bezpłatne doradztwo


Crumble ze śliwkami


Ciepłe owoce pod pierzynką z chrupiącej mieszanki płatków i nasion. Prosty, zdrowy, pełnowartościowy i boski deser, który może być także zdrowym śniadaniem lub przekąską. Łatwe i szybkie przygotowanie.


Składniki na śliwkowy crumble


Nadzienie owocowe:

  • 250 g śliwek bez pestek
  • 1 łyżeczka wody
  • 12 łyżeczek mielonego


    cynamonu

  • starta skórka bio cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego


Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza.
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, a następnie dodaj rozpuszczony olej kokosowy i słodzik. Dobrze wymieszaj.
Pokrojone w ćwiartki śliwki bez pestki przełóż do małego rondla. Dodaj trochę wody, cynamon, skórkę z cytryny i słodzik. Duś na małym ogniu przez kilka minut, aby śliwki zmiękły i stały się bardziej soczyste. Mieszaj podczas gotowania.
Blachę do pieczenia posmaruj olejem, dodaj nieco mniej niż połowę masy na crumble, następnie połowę nadzienia owocowego, trochę crumble’a i drugą połowę śliwek. Na koniec dodaj drugą trzecią crumble’a, włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut lub do momentu, aż płatki lekko zbrązowieją lub będą tak mocno upieczone, jak chcesz.


Przepis przygotowany przez Katję Roposa – wię o przepisie przeczytasz pod linkiem: www.cookeatandsmile.com


Znajdź swoją własną formułę
dopasowaną do potrzeb Twojego organizmu!

Szukaj według kategorii