Dlaczego my?

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów

Bezpłatne doradztwo

Domowa czekolada energetyczna


Czy jesteś gotowy, aby nauczyć się szybkiego i łatwego przepisu na domową czekoladę energetyczną, w której bogaty aromat czekolady przeplata się z masłem kakaowym i surowym kakao w proszku?

W przeciwieństwie do kupnych czekolad, które w składzie mają składniki takie jak lecytyna, mleko w proszku i cukier rafinowany, surowa czekolada składa się wyłącznie ze zdrowych składników odżywczych.



Surowe kakao w proszku


ma niesamowite właściwości dla zdrowia. Utrzymywane jest z ręcznie obieranych


ziaren kakaowych


, które nie są poddawane obróbce cieplnej i charakteryzują się wysokim stężeniem przeciwutleniaczy. Zawiera ponad 300 fitochemikaliów, białek, witamin i minerałów. W klasycznej czekoladzie właściwości kakao są utracone z powodu obróbki cieplnej, a ze względu na zawartość mleka i dodatków jest jednym z najczęstszych alergenów. Przy


surowym kakao


nie ma tego niebezpieczeństwa.

Dla pełnej satysfakcji i boskiego smaku domową czekoladę energetyczną wzbogaciliśmy domowym masłem orzechowym.



SKŁADNIKI



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Podczas robienia czekolady bardzo ważna jest odpowiednia ilość czasu, aby uzyskać ładną i gładką czekoladę. Na parze roztop masło kakaowe, olej kokosowy, masło orzechowe i gęste mleko kokosowe. Delikatnie wymieszaj.
  2. Osobno w blenderze zmiel cukier kokosowy na puder. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą, zdejmij miksturę z ognia i pozostaw w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. W momencie, gdy mieszanka osiągnie temperaturę 28 C, dodaj kakao w proszku i cukier kokosowy. Mieszaj do uzyskania ładnej, gładkiej masy.
  3. Weź foremki do czekolady i wlej taką samą ilość masy do każdej z nich. Czekoladę wstaw do lodówki dopóki nie stwardnieje.

Smacznego!

Znajdź swoją własną formułę
dopasowaną do potrzeb Twojego organizmu!

Szukaj według kategorii