Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 4-6 dni roboczych

Promo icon

Darmowa wysyłka powyżej 200 zł!

Promo icon

14 dni na zwrot produktu

Promo icon

Sprawdzona jakość

Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 4-6 dni roboczych

Promo icon

Darmowa wysyłka powyżej 200 zł!

Promo icon

14 dni na zwrot produktu

Promo icon

Sprawdzona jakość

Zalety spożywania masła orzechowego

Masło orzechowe to nie tylko niezdrowa amerykańska przekąska szkolna! Słynna pasta ma zaskakująco korzystne działanie zdrowotne. Przedstawiamy 8 korzyści płynących z jedzenia masła orzechowego.

Zmniejsza uczucie głodu, a tym samym wspomaga odchudzanie.

Orzeszki ziemne są bardzo bogate w kalorie, dzięki czemu dają nam uczucie sytości, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu i jemy mniej.

Twoje serce będzie Ci wdzięczne.

Udowodniono naukowo, że spożycie masła orzechowego zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia chorób układu krążenia i choroby wieńcowej.

Zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego.

Uważa się, że spożycie orzeszków ziemnych lub masła orzechowego zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego u kobiet.

Jest bogate w niacynę.

Niacyna jest witaminą z grupy B i jest ważnym elementem w walce z chorobą Alzheimera.

Zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych.

Niedawne badanie wykazało, że pięć lub więcej porcji orzechów tygodniowo pomaga zapobiegać kamieniom żółciowym o 25% do 30%.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/)

Jest bogate w zdrowe tłuszcze.

W maśle z orzeszków ziemnych w przeważającej mierze znajdują się jednonienasycone kwasy tłuszczowe, korzystne dla serca i naczyń krwionośnych oraz w przebiegu cukrzycy.

Zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2.

Badanie wykazało, że spożywanie jednej łyżki stołowej masła orzechowego dziennie pomaga zapobiegać wystąpieniu cukrzycy typu 2 u kobiet.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2696988/)

Jest bogate w składniki odżywcze.

Oprócz zdrowych tłuszczów masło orzechowe jest bogate w białko i potas, które pomagają obniżyć wysokie ciśnienie krwi, ryzyko udaru i chorób układu krążenia. Zawiera również dużo błonnika, który pomaga regulować trawienie, a tym samym utrzymuje zdrowe jelita, magnez dla zdrowych kości i witaminę E, która jest silnym przeciwutleniaczem.

Jednak przy wyborze masła orzechowego musimy być bardzo ostrożni. 100% masło orzechowe bez dodatków korzystnie wpływa na zdrowie. Na rynku jest duży wybór masła orzechowego, ale te z dodatkiem tłuszczu palmowego i dużej ilości cukru lub soli nie są dobre dla zdrowia i mogą mieć odwrotne skutki.

-15%

Bio Masło Orzechowe

100% NATURALNE MASŁO ORZECHOWE BEZ DODATKÓW
  • Bez dodatku soli, cukru, oleju palmowego i konserwantów
  • Bogate źródło białka – 25,8 g na 100 g
  • Źródło zdrowych tłuszczów i błonnika pokarmowego
250g | na 30 dni
Cena regularna: 19,44 
16,52 
i oszczędź 2,92 
Delivery
Tylko 200zł do DARMOWEJ DOSTAWY
Produkty w koszyku

Brak produktów w koszyku.

Oferta specjalna tylko tutaj!

Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!

-72%
Golden Q10

Formuła koenzymu Q10, witaminy C i B-kompleksu dla zachowania zdrowej skóry

42,12  11,79 
-70%
Witamina C+ Selen + Cynk

Rewolucyjna formuła witaminy C, selenu i cynku dla mocnego układu odpornościowego!

33,69  10,11 
-60%
Magnez + B-kompleks

Rewolucyjna formuła magnezu i witamin z grupy B zmniejszająca uczucie zmęczenia i znużenia

33,20  13,28