Wegańskie ciasteczka czekoladowe bez dodatku cukru
     
    
     NAJLEPSZE, DOMOWE,
     
      wegańskie ciasteczka czekoladowe
     
     , jakie kiedykolwiek udało nam się zrobić! Miękkie, pełne czekolady i całkowicie bez mleka i jajek, więc w całości wegańskie. Prosty przepis, którego realizacja zajmie Ci tylko
     
      30 minut
     
     .
    
Ten przepis jest całkowitym przeciwieństwem przepisów na ciasteczka czekoladowe, które znaliście dotychczas. Są całkowicie pozbawione masła, miękkie pomimo braku jajek, a nawet chrupiące w środku –wszyscy je pokochają.
     Wegańskie ciasteczka mają zwykle jedną wspólną cechę ze zwykłymi przepisami. Zawierają ogromną ilość cukru, dlatego wiele osób często rezygnuje z tego rozpływającego się w ustach deseru! TERAZ NIE BĘDZIESZ GO POTRZEBOWAĆ! Nasz przepis jest całkowicie pozbawiony kalorii – dodaliśmy do niego
     
      
       erytrytol Nature’s Finest
      
     
     .
    
Witamy w cudownym świecie wegańskich ciastek.

     SKŁADNIKI:
    
- 250 ml wody
- 400 g mąki
- 
      150 g
 
 
 erytrytolu Nature’s Finest
 
 
- 
      1 szczypta
 
 
 soli himalajskiej Nature’s Finest
 
 
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 
      150 g
 
 
 BIO kakao w proszku Nature’s Finest
 
 
- 
      100 ml
 
 
 oleju kokosowego Nature’s Finest
 
 
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g kawałków gorzkiej czekolady
     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    
- Do rondla wlej wodę i wsyp połowę mąki. Gotuj i ciągle mieszaj na małym ogniu, aż mąka zgęstnieje pod wpływem ciepła, następnie odstaw i pozostaw do ostygnięcia.
- W międzyczasie włącz piekarnik i nastaw go na 180 stopni Celsjusza.
- W misce wymieszaj erytrytol Nature’s finest, sól himalajską, ekstrakt waniliowy, BIO kakao i olej kokosowy/masło. Dodaj mąkę i wodę i wymieszaj wszystko razem, aż uzyskasz jednolitą masę. Do masy dodaj pozostałą mąkę, proszek do pieczenia i kawałki czekolady. Wszystko dobrze wymieszaj. Masę przelej do natłuszczonej formy do pieczenia (masło kokosowe) i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
- Upieczone ciasteczka odstaw do ostygnięcia, dopiero potem pokrój je w kostkę. Ułóż je na półmisku, posyp kakao i zmielonym kokosem i podawaj.


