Surowe mini torciki czekoladowe
     
    
     
      
       Szukasz idealnego i prostego przepisu na surowy tort czekoladowy?
      
     
    
     
      
       Przepis na surowe mini torciki czekoladowe zachwyci Cię doskonałym czekoladowym smakiem, lekkim biszkoptem i łatwością przygotowania.
      
     
    
Świetnie sprawdzą się zamiast tortu urodzinowego lub jako prezent na każdą okazję!
     SKŁADNIKI
    
- 400g daktyli bez pestek
 - 
      
surowe kakao w proszku
 - 
      
olej kokosowy tłoczony na zimno
 - wiórki kokosowe
 
     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    
- Daktyle bez pestek namoczyć w wodzie. Po dwóch godzinach moczenia daktyle należy odcedzić.
 - Mocnym blenderem zmiksuj daktyle i dwie łyżki oleju kokosowego. Miksuj, aż uzyskasz gładką masę. Dodaj 2 łyżki kakao w proszku i ponownie dobrze zmiksuj. Masa jest gotowa!
 - Foremki (mogą być te na muffinki) posyp wiórkami kokosowymi i kakao w proszku. Wlej masę do foremek i z wierzchu posyp wiórkami kokosowymi lub kakao.
 - Wstaw je do lodówki na ok. 1 godzinę, dopóki masa nie stwardnieje. Następnie wyjmujemy torciki z foremek – są gotowe do spożycia.
 
     
      Smacznego! Rozkoszuj się każdym kęsem!
     
    
