Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 4-6 dni

Promo icon

Darmowa wysyłka powyżej 200 zł!

Promo icon

14 dni na zwrot produktu

Promo icon

Sprawdzona jakość

Promo icon

Gwarancja 100% satysfakcji

Promo icon

Dostawa w ciągu 4-6 dni

Promo icon

Darmowa wysyłka powyżej 200 zł!

Promo icon

14 dni na zwrot produktu

Promo icon

Sprawdzona jakość

Surowe kuleczki z moringą

Wyglądem przypominają fenomenalne kulki rumowe, lecz prezentują się ładniej, a ich smak jest jeszcze lepszy. Rozkoszuj się połączeniem daktyli, orzechów nerkowca i wanilii.

Surowe kuleczki z moringą zawierają wysokiej jakości składniki, dzięki czemu można je spożywać jako przekąskę lub deser po posiłku.

SKŁADNIKI

Do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do robota kuchennego wsyp orzechy nerkowca i płatki owsiane, a następnie zmiel.
  2. Do składników dodaj daktyle, olej kokosowy, moringę, szpinak, białko i zmiksuj.
  3. W dłoniach uformuj kulki o średnicy około 4-5 cm.
  4. Kulki obtocz w wiórkach kokosowych i włóż je do lodówki, aby stwardniały.
  5. Przyklej cukrowe oczy do kulek za pomocą domowego karmelu.

Domowy karmel: 

  1. Do rondla wlej 30 ml wody i podgrzej, aż zaczną tworzyć się małe bąbelki.
  2. Do wody wsyp 50 g cukru i wymieszaj. Zmniejsz ogień na kuchence do średnio-niskiej temperatury i czekaj, aż mieszanina zacznie się gotować.
  3. Gdy mieszanina nabierze delikatnie złotego koloru, wyłącz kuchenkę i pozostaw na niej rondel, aby mieszanina nie wystygła. Poczekaj kilka minut, aż mieszanina zacznie się ochładzać.
  4. Mieszaninę wymieszaj małą łyżeczką – powinna stawać się coraz bardziej gęsta i lepka. Im chłodniejsza będzie, tym trudniej będzie ją wymieszać. Gdy osiągnie odpowiednią konsystencję do klejenia, użyj jej jako kleju do oczu cukrowych.

PORADY

  • Kulki z moringą przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia lub zamroź.
  • Zalecamy używanie daktyli, które są pakowane w woreczki próżniowe (a nie te w pojemnikach styropianowych), ponieważ są one bardziej miękkie i łatwiej je zblendować. Jeśli uważasz, że daktyle, które posiadasz, są zbyt twarde, namocz je w gorącej wodzie przez co najmniej 30 minut.
  • W tym przepisie użyliśmy 50 g mrożonego mielonego szpinaku, który można znaleźć w sklepach spożywczych w zamrażarce. Możesz również użyć świeżego szpinaku lub innej zieleniny, około 3-4 garści.
  • Gdy karmel stwardnieje, trudno będzie usunąć go z naczyń i rondla. Aby ułatwić czyszczenie, wlej wodę do rondla, włóż do niego wszystkie używane przybory i umieść rondel na kuchence na średnim ogniu, aby woda powoli się zagotowała. Gotuj przez chwilę. Karmel zmięknie i rozpuści się w wodzie, dzięki czemu nie będzie problemów z czyszczeniem.

Moringa w proszku Bio

Niezwykłe superfood, które pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi

  • Z upraw ekologicznych
  • Wysoka zawartość białka
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • Wspomaga pracę przewodu pokarmowego
250g | na 50 dni
66,53 
Delivery
Tylko 200zł do DARMOWEJ DOSTAWY
Produkty w koszyku

Brak produktów w koszyku.

Oferta specjalna tylko tutaj!

Dodaj, aby zamówić i zaoszczędzić!

-30%
IMUNUP

Zawiera 7 aminokwasów, 11 witamin i 8 minerałów dla mocnego układu odpornościowego

66,48  46,54 
-30%
Golden Q10

Formuła koenzymu Q10, witaminy C i B-kompleksu dla zachowania zdrowej skóry

39,91  27,93 
-30%
Witamina C+ Selen + Cynk

Rewolucyjna formuła witaminy C, selenu i cynku dla mocnego układu odpornościowego!

27,73  19,42