Pyszne przepisy z napojami ryżowymi
     
    
Przygotowaliśmy 3 pyszne przepisy z napojami ryżowymi, które Cię zachwycą.
     
      Czy wybrałeś już swój ulubiony?
     
    
     
      CZEKOLADOWA MISKA
     
    
     
      Składniki:
     
    
- 1 dojrzały banan
 - 200 ml wody
 - 
      2 łyżki
napoju ryżowego w proszku o smaku kakaowym
 - 
      2 łyżki
płatków owsianych
 
     
      Sposób przygotowania:
     
    
     Umieść obrany banan, płatki owsiane, napój ryżowy z kakao w blenderze i dodaj wodę. Wymieszaj wszystko razem, aż uzyskasz gładką masę.
     Wlej masę do małej miski, dodaj pokrojony banan i posyp płatkami owsianymi.
    


     
      BUDYŃ KOKOSOWY Z KAKAO
     
    
     
      Składniki:
     
    
- 200 ml wody
 - 
      3 łyżki
napoju ryżowego w proszku o smaku kokosowym
 - 3 łyżki wiórków kokosowych
 - 3 pełne łyżeczki Gustina
 - 
      2 łyżki
kakao w proszku
 - 
      
chipsy kokosowe
 
     
      Sposób przygotowania:
     
    
     Wsyp napój ryżowy z kokosem do rondla z wodą. Dodaj wiórki kokosowe i dobrze wymieszaj trzepaczką, aby nie było grudek.
     Wymieszaj Gustin w małej misce z odrobiną wody.
     Doprowadź płyn kokosowy do wrzenia, zdejmij z ognia i wmieszaj Gustina. Z powrotem daj rondel na kuchenkę, aby zagęścić masę budyniową. W międzyczasie stale mieszaj.
     Odstaw budyń, wlej do salaterek i wstaw do lodówki na około 2 godziny.
     Budyń całkowicie stwardnieje, kiedy ostygnie. Posyp go kakao, chipsami kokosowymi i podawaj.
    
     
      NALEŚNIKI MIGDAŁOWE Z MIESZANKĄ ORZECHOWĄ
     
    
     
      Składniki:
     
    
- 
      3 łyżka
napoju ryżowego w proszku o smaku migdałowym
 - 120g mąki migdałowej
 - 
      2 łyżki
syropu z agawy
 - 
      50g
masła kakaowego
 - 100 ml wody / mleka migdałowego
 - 
      4 łyżki
soli himalajskiej
 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 
      
Mieszane orzechy
 
     
      Sposób przygotowania:
     
    
     Umieść masło kakaowe w małej misce i rozpuść je nad rondlem z gorącą wodą.
     W małej misce wymieszaj mąkę migdałową, napój ryżowy z migdałami, proszkiem do pieczenia i solą. W ten sam sposób wymieszaj mokre składniki: wodę lub mleko migdałowe, ekstrakt waniliowy, miód i masło kakaowe.
     Dodaj suche składniki do mokrych, wszystko razem wymieszaj i odstaw na kilka minut.
     Umieść masło kakaowe na patelni i poczekaj, aż się rozpuści. Nabierz masę na chochlę i rozprowadź ją w kształcie koła, ponieważ jest dość gęsta. Odczekaj około 2-3 minuty, a następnie ostrożnie odwróć naleśnik na drugą stronę na kolejne 2-3 minuty.
     Powtarzaj proces, aż wykorzystasz całą masę. Naleśniki podawaj z miodem i mieszanką orzechów.
    
