Używane od tysięcy lat
      
     
     
      
       
        jagody Goji
       
      
      
       (znane również jako chińskie wilcze jagody) pochodzą z Himalajów. Dziś są często spożywane w postaci proszku lub jako suszone owoce.
      
      Ta wyjątkowa jagoda wyglądająca jak wydłużona czerwona rodzynka rośnie na pędach jednorocznych i smakuje podobnie do wiśni i malin.
      
       
        
         Jagody Goji
        
       
      
      można spożywać na wiele sposobów.
     
    
     
      Jak spożywać jagody Goji
     
    
     Oczywiście suszone jagody można jeść prosto z opakowania, ale można ich także użyć do różnych przepisów, np. do pieczenia ciasteczek lub dodawać do płatków owsianych.
     Jeśli przygotowujesz danie z ryżem lub specjalny sos, namocz
     
      jagody Goji
     
     i przełam je, ponieważ to doda lekko słodko-słonego smaku.
     
      Jagody Goji
     
     w proszku polecane są do przygotowywania gładkich, płynnych dań, takich jak chili, salsa czy koktajle.
     
      Jagody Goji
     
     przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Suszone
     
      jagody Goji
     
     są dobre do spożycia przez około rok czasu!
    

     Korzyści zdrowotne płynące ze spożywania
     
      jagód Goji
     
    
     Oddzielmy prawdę od kłamstw:
     Pomimo niektórych twierdzeń nie ma dowodów na to, że
     
      jagody Goji
     
     leczą zapalenie stawów, przywracają młodość lub przyspieszają utratę wagi. Jednak te cenne jagody:
    
- poprawiają funkcjonowanie układu odpornościowego, ponieważ zawierają dużo witaminy C i przeciwutleniaczy
 - pomagają w utrzymaniu jędrnej i zdrowej skóry oraz wzroku dzięki witaminie B2
 - dzięki zawartości żelaza zmniejszają zmęczenie
 
A korzyści zdrowotnych jest wiele więcej!