Dlaczego my?

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów

Bezpłatne doradztwo


Zalety spożywania masła orzechowego


Masło orzechowe

to nie tylko niezdrowa amerykańska przekąska szkolna! Słynna pasta ma zaskakująco korzystne działanie zdrowotne. Przedstawiamy 8 korzyści płynących z jedzenia

masła orzechowego

.


Zmniejsza uczucie głodu, a tym samym wspomaga odchudzanie.

Orzeszki ziemne są bardzo bogate w kalorie, dzięki czemu dają nam uczucie sytości, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu i jemy mniej.


Twoje serce będzie Ci wdzięczne.

Udowodniono naukowo, że spożycie

masła orzechowego

zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia chorób układu krążenia i choroby wieńcowej.


Zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego.

Uważa się, że spożycie orzeszków ziemnych lub

masła orzechowego

zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka jelita grubego u kobiet.


Jest bogate w niacynę.

Niacyna jest witaminą z grupy B i jest ważnym elementem w walce z chorobą Alzheimera.


Zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych.

Niedawne badanie wykazało, że pięć lub więcej porcji orzechów tygodniowo pomaga zapobiegać kamieniom żółciowym o 25% do 30%.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/)


Jest bogate w zdrowe tłuszcze.

W

maśle z orzeszków ziemnych

w przeważającej mierze znajdują się jednonienasycone kwasy tłuszczowe, korzystne dla serca i naczyń krwionośnych oraz w przebiegu cukrzycy.


Zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2.

Badanie wykazało, że spożywanie jednej łyżki stołowej

masła orzechowego

dziennie pomaga zapobiegać wystąpieniu cukrzycy typu 2 u kobiet.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2696988/)


Jest bogate w składniki odżywcze.

Oprócz zdrowych tłuszczów

masło orzechowe

jest bogate w białko i potas, które pomagają obniżyć wysokie ciśnienie krwi, ryzyko udaru i chorób układu krążenia. Zawiera również dużo błonnika, który pomaga regulować trawienie, a tym samym utrzymuje zdrowe jelita, magnez dla zdrowych kości i witaminę E, która jest silnym przeciwutleniaczem.

Jednak przy wyborze

masła orzechowego

musimy być bardzo ostrożni. 100%

masło orzechowe

bez dodatków korzystnie wpływa na zdrowie. Na rynku jest duży wybór masła orzechowego, ale te z dodatkiem tłuszczu palmowego i dużej ilości cukru lub soli nie są dobre dla zdrowia i mogą mieć odwrotne skutki.

Znajdź swoją własną formułę
dopasowaną do potrzeb Twojego organizmu!

Szukaj według kategorii