Dlaczego my?

Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów
Dostawa w ciągu 3-4 dni roboczych
Darmowa dostawa dla zamówień od 200,00 zł
Gwarancja zwrotu pieniędzy przez 60 dni
Zaufało nam ponad 3M subskrybentów

Bezpłatne doradztwo


Prawda o maśle orzechowym


Masło orzechowe

znamy jako pastę do smarowania, którą w nieograniczonych ilościach jedzą w amerykańskich filmach i która nie powinna znaleźć się w menu osób, które dbają o zachowanie zdrowej diety. Ostatnio jednak reklamowane jest jako produkt zalecany do spożycia, co może być nieco mylące.


Co jest w takim razie prawdą?

Oba stwierdzenia. Choć

masło orzechowe

z filmów amerykańskich i to, które jest zalecane w codziennej zdrowej diecie, to nie to samo. Kupując

masło orzechowe

, musimy bardzo uważać podczas czytania etykiety.

Oprócz orzeszków ziemnych, przemysłowe

masła orzechowe

zawierają także olej palmowy i cukier bądź sól. Nie zalecamy spożywać takiego produktu, gdyż połączenie tłuszczy nasyconych w oleju palmowym i dużej ilości soli czy cukru nie wpływa najkorzystniej na nasz organizm.



Uważaj przy wyborze masła orzechowego! Wybierz to bez dodatków!

Jeśli jednak wybierzemy

masło orzechowe

, którego jedynym składnikiem są orzeszki ziemne (najlepiej oczywiście ekologiczne), to sprawa wygląda zupełnie inaczej. Takie

masło orzechowe

jest bogate w białko i tłuszcze nienasycone, które naturalnie występują w orzeszkach ziemnych, a także zawiera sporo błonnika.



Masło orzechowe



można spożywać samodzielnie lub wykorzystać je do przygotowania deserów.

Znajdź swoją własną formułę
dopasowaną do potrzeb Twojego organizmu!

Szukaj według kategorii